Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika

Lepo se osećam kod vas

13 nov

Smišljala sam u glavi šta ću da kažem, ali sam sada sve zaboravila. Prije svega želim da se zahvalim festivalu i divnoj publici, žiriju, svom ansamblu i autorskom timu predstave „Kavkaski krug kredom“. Ovo mi je druga nagrada na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu i nadam se da ću se ponovo vratiti, jer zaista se lijepo osećam kod vas, rekla je Maja Izetbegović, nagrađena Ardalionom za najbolju žensku ulogu za ulogu Gruše u predstavi „Kavkaski krug kredom! Bertolda Brehta u režiji Paola Mađelija i koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

-Maja Izetbegović kreira ulogu Brehtove Gruše kao osobu koja u vremenu promenljivih ideologija ostaje dosledna slika plemenitosti, dobrote i hrabrosti. Bez trunke patetike, svoju ranjivost preokreće u snagu i podseća nas na to da je empatija reč koja nema i ne sme da ima cenu, obrazložio je svoju odluku Stručni žiri.

Podsetimo, Maja Izetbegović nagrađena je i 2012. Ardalionom za epizodnu ulogu u predstavi „Sumnja“ Patrika Šenleja u režiji Selme Spahić, produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, čiji je ova glumica član.

Slađana Vasiljević