Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/multis/public_html/jpf.uzickopozoriste/images/1051
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1051

Lepo se osećam kod vas

13 Nov

Smišljala sam u glavi šta ću da kažem, ali sam sada sve zaboravila. Prije svega želim da se zahvalim festivalu i divnoj publici, žiriju, svom ansamblu i autorskom timu predstave „Kavkaski krug kredom“. Ovo mi je druga nagrada na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu i nadam se da ću se ponovo vratiti, jer zaista se lijepo osećam kod vas, rekla je Maja Izetbegović, nagrađena Ardalionom za najbolju žensku ulogu za ulogu Gruše u predstavi „Kavkaski krug kredom! Bertolda Brehta u režiji Paola Mađelija i koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

-Maja Izetbegović kreira ulogu Brehtove Gruše kao osobu koja u vremenu promenljivih ideologija ostaje dosledna slika plemenitosti, dobrote i hrabrosti. Bez trunke patetike, svoju ranjivost preokreće u snagu i podseća nas na to da je empatija reč koja nema i ne sme da ima cenu, obrazložio je svoju odluku Stručni žiri.

Podsetimo, Maja Izetbegović nagrađena je i 2012. Ardalionom za epizodnu ulogu u predstavi „Sumnja“ Patrika Šenleja u režiji Selme Spahić, produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, čiji je ova glumica član.

Slađana Vasiljević


Galerija

{gallery}1051{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu