Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/multis/public_html/jpf.uzickopozoriste/images/1073
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1073

Viktor ili deca na vlasti

07 Apr

Snimak komada Rože Vitraka u režiji Aleksandra Saše Lukača koji je premijerno izveden u maju 2006, Narodno pozorište Užice od večeras emituje na svom youtube kanalu. To je peta predstava na koju ovo pozorište podseća u okviru akcije #OstaniKodKuće.

Par klikova na Googlu dovešće nas do informacije da je tekst francuskog pisca bio rado igran polovinom sedamdesetih godina u Ateljeu 212, a publika tog vremena (1965-69) mogla je da gleda Nedu Spasojević, Danila Stojkovića, Taška Načića, Veru Čukić, Ružicu Sokić, Boru Todorovića i druge velikane glume.

Četrdeset godina kasnije, na sceni u Užicu, reditelj Saša Lukač nakon 14 godina provedenih u Kanadi odlučio je da postavi upravo taj komad, smatrajući ga i dalje aktuelnim. Komad tretira svet odraslih iz vizure deteta i apostrofira glupost, nasilje nad decom, pedofiliju, zlobu i druge ljudske mane, za koje smatra da su uzele maha i da je o njima važno razgovarati.

U predstavi igraju: Vahidin Prelić, Vladimir Kurćubić, Divna Marić, Dragana Vranjanac, Biljana Zdravković, Ivana Pavićević, Slobodan Filipović, Tanja Jovanović, Slobodan Ljubičić, Jelena Cvijetić, Nemanja Jovanović, Biljana Đoković, Janko Radišić, Dušan Radojičić. Scenografiju u kostimografiju potpisala je Snežana Kovačević, muziku Miroljub Aranđelović Rasinski, a scenski pokret Ferid Karajica. Predstava je na internetu dostupna 7 dana.

Slađana Vasiljević

Galerija

{gallery}1073{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu