Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika

Majstor i Margarita

21 Apr

U okviru akcije #OstaniKodKuće Narodno pozorište Užice na svom youtube kanalu od večeras emituje snimak devete odabrane predstave. Publika će imati priliku da vidi inscenaciju dela “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova u režiji Aleksandra Saše Lukača. Roman, a i predstava, sadrže istovremeno crni humor i ljubavnu priču, filozofsku zagonetku i fantastiku.

Da je Bulgakovljev roman upečatljivo adaptiran i prilagođen za scenu potvrdili su kritičari 15. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su je uvrstili u zvanični repertoar. Marko Botić je tom prilikom rekao:” Ova predstava me ubijedila da užičko pozorište mnogo može i sve to hoće. Rijetko koje pozorište se odluči da ovaj komad postavi na scenu. "Majstor i Margarita" su nekoliko puta igrani u Hrvatskoj i sve su predstave propale zbog niza nedostataka. Kako su Užičani uspjeli pravo je čudo”.

Predstava je premijerno izvedena 10. septembra 2009. i na 46. Festivalu “Joakim Vujić” donela je nagrade za glumu Bojani Zečević i Nemanji Jovanoviću, a za najbolju muziku Miroljubi Aranđeloviću Rasinskom.

Scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, kostimografiju Snežana Kovačević, scenski pokret Ivica Klemenc, a muziku, kako je već rečeno, čest saradnik užičkog pozorišta Miroljub Aranđelović Rasinski. U predstavi igraju:Vahidin Prelić, Ana Bretšnajder, Slobodan Ljubičić, Vladimir Kurćubić, Bojana Zečević, Divna Marić, Ivana Pavićević Lazić, Biljana Zdravković, Svetislav Jelisavčić, Momčilo Murić, Nemanja Jovanović, Tijana Karajičić i Slobodan Filipović.

Slađana Vasiljević

Galerija

{gallery}1077{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu